© Baykuş Haber

SGKdan borçları yapılandırma fırsatı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) VAN İL MÜDÜRÜ ABİDİN GÖKSOY, GENİŞ KAPSAMLI YAPILANDIRMA FIRSATININ KAÇIRILMAMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, vatandaşlara sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları, işsizlik borçları ve prim borçları gibi borçları yapılandırma fırsatını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Bu borçların 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan dönemi kapsadığını ve yapılandırma imkanı sunduğunu ifade etti.

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, konu hakkında yaptığı açıklamada, "31 Aralık 2022 tarihine kadar olan sigorta prim borçlarını, ‘Genel Sağlık Sigortası’ prim borçlarını, işsizlik sigortası primi borçlarını, sosyal güvenlik destek primi borçlarını, topluluk sigortası primi borçlarını, idari para cezası borçlarını, iş kazası ve meslek hastalığından doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacakları, asgari işçilik değerlendirmesi sonucu tespit edilen eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi borçlarını yapılandırıyoruz" dedi.

Ayrıca, peşin ödeme durumunda prim aslının tamamının ödenmesi halinde kalan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ının silindiğini vurgulayan Göksoy, vatandaşlara 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksit seçenekleri sunulduğunu da belirtti. Başvuruların son tarihinin 3 Temmuz 2023 olduğunu ve ilk taksit veya peşin ödeme tarihini 31 Temmuz 2023, GSS borcu için son ödeme tarihinin ise 31 Ağustos 2023 olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER