© Baykuş Haber

Sıcaklar arttı tehlike başladı, çocuklar sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi

ADANA’DA ONCA GENCİN HAYATINI KAYBETMESİNE RAĞMEN HALEN SULAMA KANALINDA YÜZEN GENÇLER PES DEDİRTTİ. ARKADAŞLARININ YANLARINDA ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN GENÇLER, ‘FARK EDERSE KAHROLAYIM’ DİYEREK KANALA ATLAYIP YÜZMEYE DEVAM ETTİ.

Adana'da yıllardır sulama kanallarında boğulan birçok gencin hayatını kaybetmesine rağmen, hala kanalda yüzenlerin olması endişe verici. Arkadaşlarının ölümüne tanık olan çocuklar, kanala atlayıp yüzmeye devam ederken, aynı zamanda kaldırımda güneşleniyorlar.

Ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da sıcak hava artışıyla birlikte birçok genç, kendilerini serinlemek için yasak olan sulama kanallarına atıyor. Her yıl onlarca kişi boğulurken, çocuklar suya atlamaktan çekinmiyorlar. Bu gençlerin cesaretini gösteren akrobatik hareketleri de dikkat çekiyor. Gülbahçesi Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalına koşarak atlayan çocuklar, kaza riski taşıdıklarının farkında bile değil gibi görünüyorlar. Kanala girdikten sonra ise tehlikeye aldırmadan yüzmeye devam ediyorlar.

Çocukların sulama kanalına atlayışları sırasında dile getirdikleri sözler, birçok kişiyi gülümsetiyor. Adana ağzıyla sarf ettikleri sözler arasında, "Fark ederse kahrolayım, buradan 81 ile meydan okuyorum, güvenen varsa kendine hodri meydan, yakala dayı" gibi ifadeler bulunuyor. Ayrıca gençler, sulama kanalından çıktıktan sonra kaldırımda güneşleniyorlar.

Sulama kanalında yüzmekten ve ölmekten korkmadıklarını söyleyen Muhammed Ahmet adlı 12 yaşındaki çocuk, "Hava çok sıcak. Bu yüzden buraya gelip yüzüyoruz. Ölmekten korkmuyorum. Ölen arkadaşlar yüzmeyi bilmiyorlar" diyor.

14 yaşındaki Enes Gezer ise, "Tehlikeli ama Adana çok sıcak olduğu için yüzüyoruz. Yüzerken korkmuyorum. Buraya yüzme bilirim diyerek atlayanlar korkup öldüler. Çok mücadele ettik ama kurtaramadık. İki kişi yanımda vefat etti. Ben korkmuyorum" şeklinde konuşuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER