© Baykuş Haber

Siemens, patent sıralamasında Almanya'da birinci oldu

Siemens AG, 2022 yılında Alman şirketleri arasında birinci sırada yer alarak Avrupa Patent Ofisi'ne bin 735 patent başvurusunda bulundu. Bu başvuru sayısı aynı zamanda genel patent başvuruları sıralamasında altıncı sıraya yükseldi. Şirket, bu önemli başarıya rağmen dış zorluklara rağmen istikrarını sürdürdü.

Siemens AG'nin patent portföyü, veri güvenliği, makine öğrenmesi ve yapay zeka, modelleme ve simülasyon, akıllı şehirlerde ulaşım, eklemeli üretim ve blokzincir gibi büyüme alanlarını içeriyor. Bu teknolojiler, Siemens Xcelerator adlı açık ve dijital iş platformunda dijital dönüşüm çözümleri sunuyor.

Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı Dr. Peter Körte, şirketin inovasyon kabiliyetini ve patent kalitesini vurgulayarak, pandemi, Ukrayna'daki savaş ve enflasyon gibi dış zorluklara rağmen inovasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Şirket, fikirlerin rekabet avantajları yaratan inovasyonları ortaya çıkardığı bir yaklaşımla ürün ve hizmet geliştirmekte ve fikir ve inovasyonların korunmasının önemine dikkat çekmektedir. Siemens'in fikrî mülkiyet alanındaki faaliyetleri, rekabet gücünü artırmada büyük bir rol oynamaktadır.

Werner von Siemens'in "Fabrikalarımızın gelişmesinin ana nedenlerinden birinin, ürünlerimizin büyük ölçüde kendi buluşlarımıza dayanması olduğunu düşünüyorum" sözü, şirketin inovasyon anlayışını desteklemektedir.

Siemens, 2022 mali yılında dünya genelinde 2 bin 650 patent başvurusunda bulunarak iş günü başına 21 buluş gerçekleştirdi. Dünya genelinde Siemens'e verilen patent sayısı ise 46 bin 700'ü geçti. Şirket, 2022 mali yılında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) için yaklaşık 5,6 milyar Euro ayırdı ve Ar-Ge alanında yaklaşık 46 bin 900 kişi istihdam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER