© Baykuş Haber

Siemens Türkiye, Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının teknoloji çözüm ortağı oldu

SİEMENS TÜRKİYE CEO’SU HÜSEYİN GELİS VE EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜR CENK EYÜBOĞLU

Siemens Türkiye, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve dijital dönüşüm konularında çözümler sunarak işletmelerin etkinliğini artırmayı hedefleyen bir iş birliğine daha imza attı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları ile 'Enerji Performans Sözleşmesi' imzalayarak iş birliğini duyurdu. Siemens Türkiye, enerji verimliliği projeleriyle müşterilerini ve Türkiye'yi karbon nötr olma hedefine taşıyarak ekonomiye katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Bu iş birliği çerçevesinde Siemens Türkiye, Eyüboğlu Eğitim Kurumları ile İstanbul Eyüboğlu Koleji Çamlıca Kampüsü ve Ataşehir'deki Burçak Eyüboğlu İlk ve Ortaokulu'nun yenilenebilir enerji santrali ve oda otomasyon sistemleri kuracak. Bu projeler sayesinde öğretim kurumları güneş enerjisi santrali aracılığıyla enerji elde edecek ve aynı zamanda oda otomasyon sistemleriyle enerji tasarrufu sağlayacak. Ayrıca, yangın algılama ve ihbar sistemleri, acil anons sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, görüntü işleme ve kamera analiz teknolojileri ile öğrenci yoklama uygulamaları gibi teknolojik iyileştirmeler de yapılacak.

Siemens Türkiye, bu iş birliği kapsamında öğrencilere enerji verimliliği eğitimleri de sunacak. Ayrıca kariyer günleri, çalıştaylar, mentorluk programları, teknik geziler, söyleşiler ve tesis ziyaretleri gibi etkinlikler düzenleyerek öğrencilere teknoloji ve sürdürülebilirlik konularında daha fazla bilgi ve deneyim kazandıracak.

Siemens Türkiye CEO'su Hüseyin Gelis, enerji verimliliği projeleriyle dünyayı karbondan arındırmaya devam edeceklerini ve bu projelerin Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Aynı zamanda Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu, Siemens ile yaptıkları iş birliğinin eğitim kurumları için önemli bir adım olduğunu ve öğrencilere sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında büyük fırsatlar sunacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER