© Baykuş Haber

Sigara Bırakma Polikliniğine başvuranların sayısı her geçen gün artıyor

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİNE BAŞVURANLARIN SAYISININ HER GEÇEN GÜN ARTTIĞINI DEĞİNEN EDİRNE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SELİMİYE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ'NDE GÖREVLİ DOKTOR BEKİR TUNÇER, ÇEVRESİNDEN DUYUP GELENLERİN POLİKLİNİK SAYISINI EN ÇOK ARTTIRAN ETMENLERDEN BİRİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Edirne'de Sigara Bırakma Polikliniği'ne yapılan başvuruların sayısı hızla artıyor. İl Sağlık Müdürlüğü Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'nde görevli Dr. Bekir Tunçer, çevresinden gelen önerilerin başvuru sayısını artıran en önemli faktörlerden biri olduğunu açıkladı.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla sigara bağımlılığının olumsuz etkilerine dikkat çeken Dr. Tunçer, polikliniğe başvuranlar ve sigarayı bırakma süreçleri hakkında bilgi verdi. Dr. Tunçer, vatandaşların kamu spotları, diğer başvuranlardan aldıkları bilgiler, Sağlık Bakanlığı üzerinden veya doğrudan polikliniğe başvurarak tedaviye başladıklarını ifade etti.

Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvuran hastalarla birebir görüşmeler yapıldığını belirten Dr. Tunçer, her hastaya kişiye özgü bir ilaç tedavisi ve psikolojik destek sunarak başarılı sonuçlar elde etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Dr. Tunçer, "Her hastamızın kendisini hazır hissetmesi önemlidir. Hazır hissetmeyen kişi sigara içme davranışını sürdürmeye devam eder. Ancak şu anda başvuran hastalarımızda sigarayı bırakma oranları oldukça yüksek, bu konuda başarılı sonuçlar alıyoruz" dedi.

Dr. Tunçer ayrıca sigara içme yaşının düştüğünü ve gençlerin sigarayı deneme eğiliminde olduğunu vurgulayarak, bu durumun reklamlar, filmler, diziler ve rol model aldıkları kişilerin etkisiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Hastaların başarı hikayelerini paylaşarak polikliniğe olan başvuru sayısının arttığını belirten Dr. Tunçer, tedavi sürecini tamamlayan hastaların, polikliniğe yönlendirmeler yaparak başvuru sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Sigara kullanımını bırakan 29 yaşındaki Betül Yılmaz, sigara bağımlılığından kurtulduğunu ve poliklinikten aldığı destekle başarılı olduğunu anlattı. Sigarayı içerken kendisini esir gibi hissettiğini ve sürekli olarak sigara alma ihtiyacından bıktığını belirten Yılmaz, sigarayı bırakmaya karar verdiğini ve bu kararıyla daha özgür hissettiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER