© Baykuş Haber

Sigaranın çevreye verdiği zararla dikkat çekmek için izmarit topladılar

KASTAMONU’NUN ÇATALZEYTİN İLÇESİNDE ‘DÜNYA TÜTÜNSÜZ YAŞAM GÜNÜ’ DOLAYISIYLA HASTANE PERSONELLERİ BİLİNÇSİZ YERE ATILAN İZMARİTLERİ TEKER TEKER TOPLADI.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Yaşam Günü"nde sigara ve tütün ürünlerinin çevreye verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. İlçe Devlet Hastanesi tarafından organize edilen etkinlikte, çeşitli bölgelerde izmarit toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Sağlık çalışanları, polis, jandarma ve vatandaşlar, etkinliğe katılarak binlerce izmariti topladılar.

Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay, sigaranın zararlarına dikkat çekmek istediklerini belirterek, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Yaşam Günü, dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır. Biz, dünyada her yıl yaklaşık 7 milyon, Türkiye'de ise 100-150 bin arası ölüme sebebiyet veren tütün kullanımının çevre verdiği zararları dikkat çekmek için izmarit toplama etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız insanlara izmaritlerin yere atmamasını hedeflemek" açıklamasında bulundu. Bu tür etkinliklerle sigara ve tütün ürünlerinin çevresel zararlarına karşı farkındalık yaratmaya çalıştıklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER