© Baykuş Haber

Siirtte kırmızı mercimekte hasat sürüyor

SİİRT'TE 150 BİN DEKAR ALAN ÜZERİNDE EKİMİ YAPILAN KIRMIZI MERCİMEĞİN HASADINA DEVAM EDİLİYOR.

Siirt'te, 150 bin dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen kırmızı mercimek hasadına devam ediliyor. Tarlalarda çalışan çiftçileri ziyaret eden Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, çiftçilere verimli bir yıl diledi.

Türkiye'nin kırmızı mercimek üretiminde 4. sırada yer aldığına dikkat çeken Demirhan, şunları söyledi: "Bereketli bir sezonun ardından ilimizde kırmızı mercimek hasadı devam ediyor. Kırmızı mercimek üretimi ilimizde yıllar içinde artış göstermektedir. 2019 yılında 69 bin dekar civarında olan kırmızı mercimek üretimimiz, 2022 yılı sonunda 135 bin dekar alanda ekim yapılmış durumdadır. 2023 yılı itibarıyla kırmızı mercimek üretim alanımız 150 bin dekarı aşmış bulunmaktadır. Bu miktarla Türkiye'de kırmızı mercimek üretiminde 4. sıradayız. Bu yıl bahar aylarında düşen bereketli yağışlar sayesinde il genelinde 180-200 kilogram civarında, 27 bin tonun üzerinde bir rekolte beklenmektedir."

Ayrıca Demirhan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarım arazilerinin verimliliğini artırmak amacıyla yürüttüğü projelerden bahsederek, "2021 ve 2022 yıllarında Garzan Ovası'nda gerçekleştirdiğimiz sertifikalı mercimek tohumu dağıtımı projemizle 523 çiftçi ailesine 20 bin dekar alanda 275 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıttık. Bu projelerle ilimizde kırmızı mercimek üretiminin artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER