© Baykuş Haber

Siirtte zabıtadan okul kantinlerine denetim

SİİRT BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA KENT MERKEZİNDEKİ İLKÖĞRETİM OKULLARININ KANTİNLERİNDE DENETİM YAPTI.

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla kent merkezindeki ilköğretim okullarının kantinlerinde denetimler gerçekleştirdi. Zabıta ekiplerinin, ilköğretim okullarında yaptığı denetimlerde, okul kantinlerinde satışı yasak olan gıda ürünleri ile gıda maddelerinin sağlık koşullarının uygunluğu ve ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri titizlikle incelendi.

Ayrıca, kantin yöneticileri ile çalışanlara uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Gıda satışı yapan işletmelerin genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konularında titizlikle denetlenmeye devam edeceği belirtildi. Siirt Belediyesi, öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini koruma konusundaki hassasiyetini sürdürerek, sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmaya devam edecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER