© Baykuş Haber

Şile’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülerle kutlandı

Nurcan KİRCALİ / İSTANBUL, (DHA)- 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile Limanında coşku ile kutlandı.

Şile Kaymakamlığı, Liman Başkanlığı ve Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Mehmet Sutaşır, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kamu Kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı kutlamalarda konuşan Kaymakam Kaya, denizlerin Türk Denizciliği için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, denizlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın mavi vatan üzerinde bağımsızlığın tescili olduğunu söyledi. Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını anarak deniz şehitlerini rahmetle andığını ifade etti.

Törenin devamında ilçe protokolü, limanda bulunan teknelerle denize açılarak deniz şehitleri için çelenk bıraktı. Ayrıca, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yüzme yarışlarında dereceye giren yüzücülere ödülleri takdim edildi. Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER