© Baykuş Haber

Sınava saniyelerle yetiştiler

ALAN YETERLİLİK TESTİ'NE (AYT) GİREN BAZI ÖĞRENCİLER, SON DAKİKADA KOŞARAK YETİŞTİ.

Denizli'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) giren bazı öğrenciler, son dakikada koşarak yetişmeye çalıştılar. Sınavın son 1 dakikasında kapıdan koşarak girenler, sınav başlama vaktine son anda yetişerek derin bir nefes aldılar.

Yıllardır süregelen sınav geleneğinde olduğu gibi, bu yıl da AYT sınavında son dakika yetişmeye çalışan öğrenciler görüldü. Denizli'deki sınav merkezinde, görevlilerin kimlik ve belge kontrolünün ardından öğrenciler sınav salonlarına alındılar. Bu esnada aileler ise okul çevresinde çocuklarını beklediler.

Her yıl olduğu gibi bu sene de son dakika yetişen öğrenciler sınavın hızla başladığı saat 10.00'dan önce koşarak kapıdan geçmeye çalıştılar. Kapılar tam saatinde kapanacağı için son 1 dakika kala koşarak girenler oldu.

Bir öğrenci olan Hüseyin Zeyt Karta, önceki günkü sınavın kolay olduğunu ve bugünkü sınavın da zor olmayacağını düşündüğünü belirtti. Sınavın zorlayıcı soru sayısının az olduğunu ifade eden Karta, sınavı beklenenden daha rahat geçirmeye hazırlandığını paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER