© Baykuş Haber

Sinekle mücadele hız kesmiyor

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI, HAVADA DRONE, SUDA AMFİBİK ARAÇ, KARADA YAYA VE MOTORİZE EKİPLERLE, HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR. KURBAN BAYRAMI SONRASI KARASİNEKLE MÜCADELEYE AĞIRLIK VERİLİRKEN, TOPLAM 229 PERSONEL, 77 ARAÇ VE 234 EKİPMANLA 17 İLÇEDE YOĞUN MESAİ HARCANIYOR.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sinekle mücadele çalışmalarını karada, havada ve suda bir dizi yenilikçi yöntemle sürdürüyor. Kurban Bayramı sonrası, özellikle karasinekle mücadeleye odaklanan belediye, toplamda 229 personel, 77 araç ve 234 ekipmanla 17 ilçede yoğun bir mesai harcıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevreyi temiz tutarak gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, halk sağlığını etkileyen unsurlarla mücadeleyi sürdürüyor. Sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından koordine edilen çalışmaları ile önemli bir halk sağlığı sorununu ele alıyor.

Teknolojiyi kullanarak mücadeleyi etkinleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Türkiye'de bir ilk olarak zor ulaşılabilen sazlık alanlarda drone ile biyosidal ürün uygulamaları yapmaya başladı. Bu sayede havada, suda amfibik araçlarla ve karada yaya ve motorize ekiplerle etkin bir mücadele yürütülüyor.

Karasinekle mücadele özellikle Kurban Bayramı sonrası yoğunlaştırıldı. Ayrıca yaz aylarında etkili olan yağışlar nedeniyle sineklerin üreme alanları genişledi. Bu nedenle çalışmalarda karasinekle mücadeleye ağırlık verildi ve sivrisineklerle ilgili de yoğun ilaçlama yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sinek ve haşereyle mücadelenin sürekli olduğunu belirtti. Vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü söyleyen Aktaş, özellikle yağışlar sonrası su birikintilerinin oluştuğu yerlere dikkat çekti. Rögarlar, fosseptikler, kapalı alanlar ve su kanalları da ilaçlanarak sorunun çözümüne katkı sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığına verdiği önemle çevreyi temiz tutmayı ve sineklerle mücadeleyi etkili bir şekilde sürdürmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER