© Baykuş Haber

Sinop 15. Sazlı Akbaş güreşlerinde başpehlivan Fatih Deveci oldu

SİNOP'TA 15’İNCİSİ DÜZENLENEN SAZLI AKBAŞ KÖYÜ GÜREŞ FESTİVALİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ. FESTİVALDE GÜREŞ AĞALIĞI 100 BİN TL İLE REKOR KIRDI.

Sinop'ta gerçekleşen "15. Sazlı Akbaş Köyü Güreş Festivali"nde başpehlivan unvanını kazanan isim Fatih Deveci oldu. Festivalde ise güreş ağalığı rekor bir rakamla 100 bin TL'ye satıldı.

Sinop'ta düzenlenen 15. Sazlı Akbaş Keşkek ve Güreş Festivali, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bu yılın başpehlivanı Fatih Deveci oldu. Festival sırasında güreş ağalığı ihalesi ise büyük ilgi gördü ve 100 bin TL ile rekor bir fiyata satıldı. Bu rekor fiyatı Sinoplu iş adamı Sebahattin Öztürk kazandı. Sevinçle davul-zurna eşliğinde tur atan Öztürk, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sinoplu iş adamı Öztürk, İstanbul'da ticaret yapmasına rağmen doğup büyüdüğü topraklardan kopmadığını belirterek, "Burada çalışan arkadaşlarımız genellikle aynı köyden olduğu için buranın ağalığını almak bize kısmet oldu. Kararlı bir şekilde 100 bin TL'ye ağalığı aldık. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır olması dileğiyle" dedi.

Sinop İli Sazlı ve Akbaş Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Muhsin Diri, "Derneğimizin 15. Keşkek ve Güreş Festivali'ni yaptık. Çok yoğun bir katılım oldu. Geçen sene yağmur yağmıştı fakat bu sene daha güzel oldu. Rekor bir ağalığımız oldu. 100 bin liraya güreş ağalığımızı verdik. Keşkek ağalığımızı da 30 bin liraya verdik" açıklamasında bulundu.

Festival, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Güreşçilerin rakiplerini karıştırdığı ilginç anlar da festivale damgasını vurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER