© Baykuş Haber

Sinopta el sanatları sergisi

SİNOP BELEDİYESİ KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen El Sanatları sergisi, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde büyük bir katılımla açıldı. Açılış törenine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, eşi Filiz Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, eşi Hanife Ayhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi üyelerinin bir yıl boyunca ürettikleri el yapımı ürünler sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan, engelli meclisi üyelerinin bir yıl süren kurslara katıldıklarını ve el becerilerini geliştirdiklerini belirtti. Ustacan, yapılan ürünleri sergilemek istediklerini ve sergiyi ziyaretçilere açtıklarını ifade etti. Ürünler arasında çantalar, cüzdanlar, telefonluklar, masa örtüleri, ve şapkalar gibi çeşitli ürünlerin bulunduğunu söyledi. Ancak ürünlerin sergide satışının yapılmadığını, bunun yerine ürünlerin sahil kenarında kurulan stantlarda satışa sunulduğunu açıkladı.

Sinop Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı Gül Ustabaş Genç ise, engelli bireylerin yeteneklerinin daha iyi değerlendirilmesi ve aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla kurslar düzenlediklerini belirtti. Sergiye yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER