© Baykuş Haber

Sinopta esnafın maskotu olan “pati” isimli köpek kuryelerle paket servisine çıkıyor

SİNOP’TA İŞLETME SAHİPLERİNİN SAHİP ÇIKTIĞI “PATİ” İSİMLİ KÖPEK, SADIKLIĞI VE SEVECENLİĞİYLE ESNAFIN MASKOTU OLDU.

Sinop'ta yerel esnafın sahiplendiği ve adını koyduğu "Pati" isimli köpek, sadakati ve sevecenliğiyle kent merkezi Atatürk Caddesi'nde esnafın maskotu haline geldi. "Pati" aynı zamanda kuryelerle birlikte sipariş dağıtımına katılıyor.

Sinop'taki esnaflardan Murat Cüce, "Pati" adını verdikleri köpeği cana yakın, insanları seven ve uysal bir hayvan olarak tanımladı. Kendisinin motor hastalığı olduğunu belirten Cüce, "Kuryemizle beraber pakete çıkıp geliyor. 1 seneye yakındır biz onunla ilgileniyoruz. İsmini de biz koyduk. Kurye arkadaş Pati’yi almasa bile peşine koşuyor. Biz Pati’yi çok seviyoruz. İnsanların da hayvanları sevmesini istiyoruz. Onlara sahip çıkılmalarını istiyoruz. Özellikle Sinop halkının hayvanlara karşı ilgisi var. Olmayanlar da var. Biz burada gıda sektöründe olduğumuz için her zaman sevemiyoruz. Bakarak seviyoruz. İhtiyaçlarını karşılıyoruz. İnsanların da hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Onlar da bir can" şeklinde konuştu.

Diğer bir esnaf Mert Uslu ise, "Pati"nin motorla gezmeyi çok sevdiğini ve kurye arkadaşlarının motorlarına binmeyi tercih ettiğini söyledi. Köpeğin sevecen ve sıcakkanlı olduğunu vurgulayan Uslu, "Onunla ilgilenmekten çok memnunuz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER