© Baykuş Haber

Sinoptan Türkiyeye muhabbet gönderiyor

MEMLEKETİNE YERLEŞİP, MUHABBET KUŞU ÜRETİM TESİSİ KURDU İSTANBUL’DAN, MEMLEKETİ TÜRKELİ İLÇESİNE BAĞLI HACI KÖYÜNE YERLEŞEN 52 YAŞINDAKİ MÜMTAZ MAHMUT AKIN, KÖYÜNDE KURDUĞU MUHABBET KUŞU ÜRETİM TESİSİNDEN TÜRKİYE’NİN HER YERİNE MUHABBET KUŞU İHRAÇ EDİYOR.

İstanbul'dan memleketi Sinop'un Türkeli ilçesine taşınan 52 yaşındaki Mümtaz Mahmut Akın, kendi köyünde muhabbet kuşu yetiştirme tesisi kurarak Türkiye'nin dört bir yanına muhabbet kuşları gönderiyor.

Bir yıl önce İstanbul'dan Türkeli ilçesine dönüş yapan Mümtaz Mahmut Akın, köyünde muhabbet kuşları üretmeye başladı. İstanbul'da da bu işi yaptığını ancak emekli olduktan sonra memleketine geri dönmeye karar verdiğini belirten Akın, şunları söyledi: "Türkeli'nin Hacı Köyü Örev Mahallesi'nde yaklaşık bir yıldır üretim yapıyorum. Üretime başlamadan önce 6 ay kadar bir hazırlık sürecimiz oldu. 8 x 9 metre büyüklüğünde bir üretimhane inşa ettik. İçinde bir mutfak, bir karantina odası, bir ilaçlama ve hasta bakım odası ve bir de salma odası bulunuyor. Şu anda üretim alanında yaklaşık 300-350 adet muhabbet kuşu bulunuyor. Gelecek yıl hedefimiz, 500 ila 1000 yavru alabilmek."

Akın, Karadeniz ikliminin muhabbet kuşu üretimini olumsuz etkileyebileceğini ancak gereken tedbirlerin alındığında üretimin başarılabileceğini söyledi. Ayrıca, kuşlarının yerli ve ithal kuşlarla kıyaslanmaması gerektiğini ve özel mamalar ile yemlerle beslendiklerini belirtti. Aynı zamanda kızıl darı üretimine de başladığını ve bu ürünün potansiyelini artırarak Türkeli'de yaygınlaştırmayı hedeflediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER