© Baykuş Haber

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kurti bölgeyi kan gölüne çevirmeye çalışıyor

Kosova'da Sırp göstericiler ile NATO'nun Kosova Barış Gücü (KFOR) arasındaki çatışmanın ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, basın toplantısı düzenledi ve Kosova Başbakanı Albin Kurti'yi Kosova'da gerginlik yaratmakla suçladı. Vucic, "Kurti bölgeyi kan gölüne çevirmeye çalışıyor" dedi. Ayrıca, ordu mensuplarının gerekli bölgelere konuşlandırıldığını belirtti ve Sırp halkının NATO ile çatışmamaları gerektiğini vurguladı. Vucic, Batı ülkelerinin Kurti'yi uyarılması gerektiğini söyledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ise suç çetelerine dönüşen Sırp yasa dışı grupların Kosova Özel Polisi (ROSU) ve KFOR görevlilerinin yanı sıra basın mensuplarına da saldırdığını belirtti ve bu şiddet eylemlerini kınadı.

Kosova'daki son olaylarda 25'i KFOR askeri olmak üzere toplam 75 kişi yaralandı. 23 Nisan'da yapılan erken genel seçimlerin ardından Kosova'nın kuzeyinde Arnavut belediye başkanlarının göreve başlamasına karşı çıkan Sırplar, protestolar nedeniyle KFOR'un müdahalesiyle çatıştılar. KFOR'un uyarılarına rağmen Sırp göstericiler Zvecan Belediye binasından uzaklaşmayı kabul etmedi. Göstericiler ve KFOR arasında çatışmalar yaşandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER