© Baykuş Haber

Şırnak merkezli 7 ilde çukur-barikat terör operasyonu: 15 kişi tutuklandı

ŞIRNAK MERKEZLİ 7 İLDE PKK/KCK/YPS TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 19 ŞÜPHELİ GÖZALTIN ALINDI. 2015-2016 YILLARINDA ŞIRNAK'TA TERÖR EYLEMLERİNE KATILANLARDAN 15'İ TUTUKLANDI.

Şırnak merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK/KCK/YPS terör örgütüne yönelik 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 2015-2016 yıllarında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleşen "çukur-barikat" terör eylemlerine katıldıkları tespit edilen 20 kişi bulunuyordu. Bu operasyon, YDG-H/YPS içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri ve şu anda Cizre, Silopi ilçeleri ile Hatay, Tekirdağ, İzmir, Mersin, Muğla illerinde bulundukları belirlenen şüphelilere yönelik düzenlendi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon sonucunda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyet işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Bu sürecin sonunda 15 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı, 1 şüpheli ise emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER