© Baykuş Haber

Şırnaklı milli güreşçi 5’inci kez dünya şampiyonu oldu

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAKLI işitme engelli milli güreşçi Sinan Sadak (28) Kırgızistan’da düzenlenen 7’nci İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak, dünya şampiyonu oldu. Daha önce 4 kez dünya şampiyonu olan Sadak, bu madalya ile 5’inci kez dünya şampiyonu oldu. 

Cizre ilçesinde 6 çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Sinan Sadak, kulak enfeksiyonu nedeniyle 9 yaşında yüzde 60 işitme kaybı yaşadı. Ancak bu zorluğa rağmen 10 yaşında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine destek olmaya başladı. Daha sonra boks sporuna olan ilgisi başladı ve okul ve boyacılık arasında zaman ayırarak boks antrenmanlarına katılmaya başladı. Cizre'de bulunan güreş antrenörü Levent Kaleli tarafından keşfedildi ve 16 yaşında İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'na seçildi. Bugüne kadar 10 Türkiye şampiyonluğu ve 4 dünya şampiyonluğu kazandı. Ayrıca geçen yıl Brezilya'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda üçüncü oldu.

Sinan Sadak, 2-12 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 7. İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 65 kilo kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Sadak, zaferini Ukrayna, İran ve Kazakistan gibi güçlü rakipleri eleyerek elde etti. Genç sporcu, önümüzdeki yıl Ermenistan'da düzenlenecek olan dünya şampiyonası ve 2025 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanma hedefiyle çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Sinan Sadak, bu başarısını Şırnak'ta spor yapan tüm kardeşlerine umut kaynağı olmak amacıyla değerlendirdiğini ve destekleyen ailesine, arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER