© Baykuş Haber

Şırnakta 600 kınalı keklik doğaya salındı

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ŞIRNAK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İDİL VE ULUDERE BÖLGESİNE 600 ADET KINALI KEKLİK SALIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü tarafından İdil ve Uludere bölgelerine 600 adet kınalı keklik salımı gerçekleştirildi. Şırnak'ın İdil ve Uludere kırsal bölgelerine 600 kınalı keklik doğaya salındı. Bu kınalı keklikler, Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda yetiştirildikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü'ne gönderildi ve buradaki ekipler tarafından doğaya salındı. Tarım ve Orman Bakanlığı keklik yetiştirme merkezinden Şırnak'a getirilen bu kınalı kekliklerin doğaya salınması, renkli görüntülere sahne oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay, 600 kınalı kekliği bu yıl için il şube müdürlüklerine tahsis edildiğini belirterek, İdil ve Uludere ilçelerine bu keklikleri bıraktıklarını ifade etti. İdil ve Uludere sınırlarındaki belirlenen bölgelere, ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iş birliği içinde kınalı keklikleri saldıklarını belirten Kalay, ayrıca vatandaşlardan kınalı keklikler özelinde değil, tüm yaban hayvanlarını ve yaban hayat kaynaklarını rahatsız etmemeleri ve zarar vermemeleri konusunda dikkatli olmalarını istedi. Yaban hayata zarar verenleri yetkililere bildirmeleri çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER