© Baykuş Haber

Sivas Madımak Otelinde katledilen 35 kişi, Eskişehir’de anıldı

Engin ÖZMEN/ ESKİŞEHİR, (DHA)- SİVAS’ta 2 Temmuz 1993’te, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu katledilen 35 kişi için Eskişehir’de anma programı ve yürüyüş düzenlendi.

Eskişehir'de, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Madımak Oteli katliamını anma programı ve yürüyüş gerçekleştirildi. Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, katliamda hayatını kaybedenler anıldı. Cemevi önünde toplanan kalabalık, yangında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyarak Sivas'ta yaşananları unutmayacaklarını vurguladı.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın, katliamın 30. yıldönümünde yaptığı konuşmada, Madımak Oteli'nde 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 kişinin katledildiğini hatırlatarak, olayın ülkede aydınlık bir geleceğe yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ilgın, Atatürk Türkiye'sinin değerlerine sahip çıkmaya ve aydınlık bir gelecek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Katılımcılar daha sonra ellerinde fotoğraflar ve pankartlarla yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirerek Hasan Polatkan Kültür Merkezi önüne geldi. Burada düzenlenen konferansa katılan grup, Sivas'ta yaşanan trajik olayları unutturmayacaklarını dile getirdi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 kişi olmak üzere toplam 37 kişi yaşamını yitirmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER