© Baykuş Haber

Sivassporda Rıza Çalımbay dönemi 1461 gün sürdü

DG SİVASSPOR İLE YOLLARI AYRILAN TEKNİK DİREKTÖR RIZA ÇALIMBAY’IN KIRMIZI-BEYAZLI TAKIMDAKİ KARİYERİ TOPLAM 1461 GÜN SÜRDÜ.

DG Sivasspor ile yolları ayrılan Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın kırmızı-beyazlı takımdaki kariyeri toplam 1461 gün boyunca devam etti. 2022-2023 Spor Toto Süper Lig sezonunu 41 puanla 14. sırada tamamlayan Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sözleşmesinin sona ermesinin ardından görevine devam etmeme kararı aldı. 7 Haziran 2019 tarihinde takımın başına getirilen Çalımbay, 7 Haziran 2023'te görevini tamamladı. Rıza Çalımbay'ın Sivasspor kariyeri, 1461 gün boyunca sürdü.

Ayrıca, Sivasspor, Rıza Çalımbay'ın görev yaptığı dönemdeki teknik ekibiyle de yollarını ayırdı. Çalımbay'ın teknik ekibinde yer alan Bülent Albayrak, Kenan Oktay, Ayhan Tenbeloğlu ve Servet Çetin ile danışmanı Kerem Atılmaz'ın da Sivasspor macerası sona ermiş oldu.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, ligde ortalama olarak 1,45 puan elde etti. Bu sezon Çalımbay'ın görev aldığı 36 lig maçında, kırmızı-beyazlılar 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyet yaşadı. Ligde 45 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 54 gol gördü.

Ayrıca, Rıza Çalımbay döneminde Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da başarılı bir performans sergiledi. Kupa mücadelesinde Erokspor, Karacabey Belediyespor ve Gaziantep FK'yı elemeyi başaran kırmızı-beyazlılar, yarı finalde Fenerbahçe'ye elenerek kupada yarı finale yükseldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER