© Baykuş Haber

Sivasta 66 yaşındaki üniversiteli Ayşe Hasbek, mezuniyet sevinci yaşadı

SİVAS’TA YAŞAYAN VE OKUMA AZMİ İLE HER KESİMİN TAKDİRİNİ TOPLAYAN AYŞE HASBEK, MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADI. CÜBBE VE KEPİNİ GİYEN HASBEK, MEZUNİYET TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI.

Sivas'ta yaşayan ve eğitim azmiyle övgü alan 66 yaşındaki Ayşe Hasbek, mezuniyet sevincini yaşadı. Mezuniyet töreninde cübbesini ve kepi giyen Hasbek, bu özel günde duygusal anlar yaşadı.

Ayşe Hasbek, Sivas'ta yaşayan ve öğrenme azmiyle takdir toplayan bir isim. 65 yaşında üniversiteye başlayarak Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde eğitim aldı ve başarıyla tamamladı.

İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine ara vermek zorunda kalan Ayşe Hasbek, evlendikten sonra ailesinin ve akrabalarının desteğiyle ortaokulu ve liseyi tamamladı. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavını geçerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Dalı'na başladı.

2 yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olan Ayşe Hasbek, mezuniyet töreninde ailesinin ve sevdiklerinin önünde cübbesini giydi ve kep attı.

Mezuniyet sonrası konuşan Ayşe Hasbek, başarıya duyduğu gururu ifade etti ve ailesinin kendisine verdiği destekten bahsetti. Özellikle eşinin büyük katkılarıyla eğitimini tamamladığını dile getirdi. Torunlarının da mezuniyetini coşkuyla kutladığını belirten Hasbek, üniversite eğitiminin iş kapısı olduğunu ve istedikleri bölümü okumak isteyen herkese teşvikte bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER