© Baykuş Haber

Sivasta fetih coşkusu

SİVAS’TA FETİH COŞKUSU

Sivas'ta, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen bir program büyük ilgi gördü. Ülkü İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinlik, "Fetih" adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiyle renklendi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Uysal ve Resul Çatal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Bülent Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in günün anlam ve önemine dair konuşmalarının ardından öğrenciler şiirler okudu ve bir oratoryo gösterisi sundu. Programın en özel bölümlerinden biri "Fetih" adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiydi. Oyun, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesi için büyük bir fırsat sundu.

Program, okul korosunun seslendirdiği marşlarla sona erdi. Programın sonunda, HEDEF Projesi kapsamında öğrencilerin hazırladığı karma resim sergisi de açıldı. Bu etkinlik, İstanbul'un fethinin anlamını ve önemini vurgulayarak tarihi bir olayı canlı tutma amacını taşıyordu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER