© Baykuş Haber

Sivasta katip adayları klavye sınavında ter döktü

SİVAS ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN UYGULAMALI KLAVYE SINAVINDA ADAYLAR TER DÖKTÜ.

Sivas'ta zabıt katibi ve icra katibi adayları için düzenlenen klavye sınavı, Sivas Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Bu sınav, Sivas merkez ve mülkiyet adliyelerinde istihdam edilecek 22 zabıt ve 1 icra kâtipliği pozisyonu için yapıldı. Toplamda 734 başvuru alan sınavda, 302 aday klavye sınavına katılmaya hak kazandı.

Adaylar, dakikada en az 90 doğru kelime yazma yeteneklerini sergilemek için büyük bir çaba harcadılar. Heyecanlı anların yaşandığı sınav, Sivas Adliyesi'nde gerçekleştirildi ve Adalet Bakanlığı tarafından önceden belirlenen metinler üzerinden yapıldı. Klavye sınavının başarıyla geçilmesi için adayların 3 dakika içinde en az 90 doğru kelime yazmaları gerekiyordu.

Sınav, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sivas Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Kutluboğa ve Hâkim Esra İbrahimoğlu'ndan oluşan komisyonun gözetiminde gerçekleştirildi.

Klavye sınavını başarıyla geçen adaylar, sıralamaya tabi tutulacak ve Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen sayının üç katı kadar aday, 19 Haziran 2023 tarihinde yapılacak sözlü mülakata katılmaya hak kazanacak. Sözlü mülakata katılma hakkı elde eden adaylar, sonuçlarını Sivas adliyesinin resmi internet sitesinden takip edebilecekler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER