© Baykuş Haber

Sivrihisar dünya şehirleri ile yarışacak

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YÜZÖLÇÜMÜNE SAHİP 5'İNCİ İLÇESİ, ESKİŞEHİR’İN İSE EN BÜYÜK İLÇESİ OLAN SİVRİHİSAR, CİTTASLOW (SAKİN ŞEHİR) LİSTESİNE ADAY GÖSTERİLDİ.

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip beşinci ilçesi olan Sivrihisar, Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılma adaylığını kazandı. Nasreddin Hoca'nın "dünyanın merkezi" olarak adlandırdığı bu şehir, 72 kriteri karşılayarak seçkin turistik destinasyonlar arasında yer alacak ve diğer dünya şehirleri ile rekabet edecek. Cittaslow olarak adlandırılan bölgeler, zengin tiyatro sahneleri, meydanlar, kafeler, atölyeler, restoranlar ve manevi değeri olan mekanlarla ünlüdür ve el değmemiş tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfer sunarlar.

Sivrihisar, tarihi dokusu ve bu dokuya uygun gerçekleştirilen restore çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Selçuklu dönemine ait birçok eserin bulunduğu bu ilçe, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yaklaşık 850 yıllık Sivrihisar Ulu Cami, zamanın etkilerine karşı gösterdiği dayanıklılıkla öne çıkıyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, yenilikçi projelerle dikkat çeken bir lider olarak şunları belirtti: "Sivrihisar, tarihi açıdan zengin bir ilçedir ve Nasreddin Hoca'nın 'dünyanın merkezi' olarak nitelendirdiği bu köklü topraklar artık Sakin Şehir listesinde yer alacak. Türkiye'nin incisi Sivrihisar; Chianti (İtalya), Svendborg (Danimarka), Trevi (İtalya), Naramata (Kanada), Matakana (Yeni Zelanda) gibi dünyadaki en ünlü Sakin Şehirler ile rekabet edecek."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER