© Baykuş Haber

Skolyoz Savaşçılarından zırhlı, tüllü ‘korseli defile

Ünlü manken Tülin Şahin ve skolyoz tedavisi gören 9-16 yaş arasındaki gençler, Tasarımcı Şansım Adalı'nın kıyafetleriyle skolyoza farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinlikte bir araya geldi. Skolyoz Savaşçıları ve uzman hekimlerin katıldığı etkinlik, skolyoz tedavisinde korsenin önemini vurgulayarak "Skolyoz tedavisinde yalnız değilsiniz" mesajını iletti ve izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Günümüzde her 100 çocuktan 3'ünün etkilediği omurganın yanı doğru eğriliği olarak bilinen skolyoz, erken teşhis ve tedavi gerektiren bir durumdur. Acıbadem Sağlık Grubu, her yıl Haziran ayında düzenlediği etkinlikle skolyoz farkındalığı oluşturmaya çalışıyor. Bu yıl 10. kez gerçekleştirilen etkinlikte, skolyozla mücadele edenlerin yanı sıra başarı öyküleri yazmış isimler ve uzmanlar bir araya geldi.

Etkinlikte, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Yönetim Kurulu'na seçilen ilk kadın, Avustralya Profesyonel Futbol Ligi Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal ve ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Ann Eadeh gibi isimler kendi deneyimlerini paylaşarak önemli mesajlar verdi.

Acıbadem Maslak Hastanesi Omurga Sağlığı Merkezi Direktörü, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, skolyoz tedavisindeki en yeni gelişmeleri ve erken teşhisin önemini vurguladı. Ayrıca, skolyoz tedavisinde egzersiz ve korse kullanımının ameliyata ihtiyaç bırakmayabileceğini belirtti.

Ünlü manken Tülin Şahin, kendi sırt sağlığı sorunlarından bahsederek skolyozun farkındalığını artırmaya katkıda bulunmanın önemini vurguladı. Etkinlikte genç skolyoz hastaları, Tasarımcı Şansım Adalı'nın tasarımlarıyla podyuma çıkarak skolyoz korsesi kullanmanın cesaret ve kararlılık gerektiren bir süreç olduğunu gösterdiler.

Bu etkinlik, skolyozun erken teşhisinin ve tedavisinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak skolyozla mücadele edenlere destek olmayı amaçlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER