© Baykuş Haber

Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı açıldı

DÜNYA SLOW FOOD (YAVAŞ GIDA) BİRLİĞİ’NİN ÖNDERLİĞİNDE DÜNYANIN 94’ÜNCÜ, TÜRKİYE’NİN İSE 4’ÜRCÜ TAMAMEN YÖRESEL VE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLEN ÜRÜNLERDEN OLUŞAN “YERYÜZÜ PAZARI” KASTAMONU’DA AÇILDI.

Dünya Slow Food (Yavaş Gıda) Birliği'nin liderliğinde dünya genelinde örgütlenen Slow Food ağına, Türkiye'den Kastamonu şehri de katılarak dünyanın 94'üncü, Türkiye'nin ise 4'üncü "yeryüzü pazarı" Kastamonu'da açıldı.

Kastamonu Yeryüzü Pazarı, her iki haftada bir Cumhuriyet Meydanı'nda kurularak şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin, Kastamonu'nun doğal ve temiz ürünleriyle kolayca buluşabileceği bir platform oluşturuyor.

Pazarda yöresel ürünlerin yanı sıra çeşitli gıda ürünleri de yer alıyor. Slow Food hareketinin temel ilkelerine uygun olarak, temiz, sağlıklı, yerel ürünlerin tanıtımını ve tüketimini teşvik eden bu pazar, hem üreticileri hem de tüketicileri bir araya getiriyor.

Slow Food Kastamonu Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Kırbaş, Slow Food'un temel ilkelerini temiz, iyi ve adil gıda olarak tanımlayarak, pazarın bu ilkeler doğrultusunda çalıştığını belirtti. Aynı zamanda pazarın bir eğitim alanı olarak da kullanılacağını ve yerel üreticilere temiz üretim konusunda eğitimler verileceğini açıkladı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, pazarın şehrin gastronomi kapasitesine büyük katkı sağlayacağını ve yakın bölgelerden turist çekmesini beklediklerini vurguladı. Ayrıca, pazarın turistlerin yöresel ürünleri keşfetmelerine imkan tanıyacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER