© Baykuş Haber

SMAlı Aybüke için Kayseriden İstanbula Pedal Çevirecek

SELÇUKLU ANADOLU LİSESİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ CİHANGİR KALKAN, SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE İMZA ATARAK SMA HASTASI AYBÜKE UYRUM İÇİN KAYSERİ'DEN İSTANBUL'A PEDAL ÇEVİRMEYE BAŞLADI.

Selçuklu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Cihangir Kalkan, özel bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak SMA Hastası Aybüke Uyrum için Kayseri'den İstanbul'a pedal çevirmeye başladı. 11 aylık SMA hastası Aybüke Uyrum'un ikiz kardeşi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da hayatını kaybetti. Bu acı olayın ardından Aybüke'nin annesi Semiha ve babası Sedat Uyrum, ikinci bir evlat kaybetmek istemediklerini ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Bürüngüz Cami yanında açılan bir stantta, Aybüke'nin tedavi masrafları için yardım toplanırken, Beden Eğitimi öğretmeni Cihangir Kalkan da Kayseri'den İstanbul'a Aybüke bebek için pedal çevirme kararı aldı. Kalkan, bu projenin Aybüke bebeğin ailesine destek olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başladığını belirtti. Aynı zamanda yolculuğu sırasında ziyaret ettiği şehirlerde SMA'lı çocuklara dikkat çekeceğini ve Aybüke için bağış toplayacağını açıkladı.

Aybüke Uyrum'un anne ve babası, ikizlerini depremde kaybettiklerini ve bu bebeği yaşatmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. Cihangir Kalkan, bu özel projenin her şehirdeki insanlara ulaşarak yardım toplamak ve SMA hastalığına dikkat çekmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER