© Baykuş Haber

Sokakta atlı jandarmaları görenler hayret etti

NEVŞEHİR JAKEM KOMUTANLIĞINDAN TEKİRDAĞ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EMRİNE GÖREVLENDİRİLEN ATLI JANDARMA TİMLERİ, TURİZM BÖLGELERİNDE EMNİYET VE ASAYİŞİ SAĞLAMAK MAKSADIYLA YAZ AYLARI SÜRESİNCE 2 AY SÜLEYMANPAŞA KUMBAĞ SAHİLİ, MARMARAEREĞLİSİ SULTANKÖY VE YENİÇİFTLİK SAHİLLERİ, ŞARKÖY MÜREFTE SAHİLİ VE SARAY ÇAMLIKOY TABİAT PARKINDA (KASTRO) DEVRİYELERİNİ İCRA EDECEK.

Tekirdağ'ın turistik bölgelerinde görev yapacak olan jandarma atlı timi tanıtıldı. Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'na gönderilen bu atlı timler, yaz ayları boyunca 2 ay boyunca Süleymanpaşa Kumbağ sahili, Marmaraereğlisi Sultanköy ve Yeniçiftlik sahilleri, Şarköy Mürefte sahili ve Saray Çamlıkoy Tabiat Parkı (Kastro) gibi turistik bölgelerde emniyet ve asayişi sağlamak için görev yapacaklar.

Atlı jandarma timi, görev öncesi Tekirdağ'da tanıtım amaçlı sahil boyunca bir gezi düzenledi. Vatandaşlar bu atlı timi büyük bir ilgi ve beğeniyle karşıladılar. Atlara yaklaşan insanlar, bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldular ve bu yeni uygulamayı olumlu bir şekilde değerlendirdiler. Bir vatandaş, "Çok güzel, çok şaşırdık. Çok beğendik, harika" dedi. Bu yeni atlı timler, turistik bölgelerde halkın güvenliğini sağlamak ve turistlere hizmet etmek amacıyla oluşturuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER