© Baykuş Haber

Söke TARİŞ ortaklarının yüzünü güldürecek

SÖKE TARİŞ PAMUK VE YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ, ‘DOĞADAN MODAYA ORGANİK PAMUK’ PROJESİ KAPSAMINDA ORTAKLARINA PRİM DESTEĞİNDE BULUNACAK.

Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 'Doğadan Modaya Organik Pamuk' projesi kapsamında üreticilerine prim desteği sağlama kararı aldı. Son iki sezondur bu projeye dahil olan ve sözleşmeli üretim yapan kooperatif üyelerini desteklemeye devam eden kooperatif, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi üreticilere sevindirici haberler verdi. Toplamda 8 milyon lira değerinde prim desteği sağlayacaklarını açıklayan Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, ödemelerin 12 Haziran Pazartesi günü üreticilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

'Doğadan Modaya Organik Pamuk' projesi altında geçen yıldan bu yana kooperatif üyelerine toplamda 20 milyon lira destek sağlandığını belirten Başkan Özer, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Sözleşmeli üretim yapan üreticilerimize önümüzdeki pazartesi günü yaklaşık 8 milyon liralık prim desteği ödemelerini banka hesaplarına aktaracağız. Söke Ovası'nda organik pamuk üretiminin bu sezon ve gelecek sezonlarda daha da artacağına inanıyoruz. 'Doğadan Modaya Organik Pamuk' projesi, aynı zamanda bizim sloganımızı oluşturuyor. Avrupa Birliği ülkeleri, üretimin her alanında organik ürünleri tercih ediyor. Biz de Söke Pamuğu'nun daha fazla katma değer kazanması ve üreticilerimizi organik pamuk üretimi konusunda teşvik etmek amacıyla son iki sezondur prim desteği sağlıyoruz. Kooperatif olarak organik üretimi teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER