© Baykuş Haber

Sökede makilik yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

AYDIN’IN SÖKE İLÇESİNDE MAKİLİK ALANDA ÇIKAN VE RÜZGARIN ETKİSİYLE GENİŞ ALANA YAYILAN YANGINA MÜDAHALE SÜRERKEN, ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR.

Söke ilçesinde çıkan makilik yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaşıyor. Akçakonak Mahallesi Dereyatağı mevkiinde başlayan yangına henüz belirlenemeyen nedenlerle müdahale edilmeye başlandı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana sıçradı, bu da söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Araziye ulaşan arazözler yangına karadan müdahale ederken, rüzgarın şiddeti nedeniyle zaman zaman güçlükler yaşanıyor. Yangın, çevrede bulunan zeytin ağaçlarına da zarar verdi.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle mahalle sakinleri endişe içinde sokaklarda toplandı ve söndürme çalışmalarına destek veriyor. Ambulanslar da herhangi bir acil duruma karşı hazır bulunuyor. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER