© Baykuş Haber

Solhanda el emeği göz nuru ürünler sergilendi

BİNGÖL’ÜN SOLHAN İLÇESİNDE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BÜNYESİNDE YAKLAŞIK 45 KURSİYER TARAFINDAN HAZIRLANAN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER, YIL SONU ETKİNLİĞİNDE SERGİLENDİ.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliğinde, yaklaşık 45 kursiyer tarafından üretilen el emeği ürünler sergilendi.

Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri ürünler, Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin halı sahasında düzenlenen sergide sergilendi. Sergiye, Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayri Güneş ve diğer kamu görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Sergi, 45 usta öğreticinin yıl boyunca emek vererek ürettiği el emeği ürünleri sergileme fırsatı sağladı. Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, etkinlikte yaptığı açıklamada, Halk Eğitimi bünyesinde açılan kursların finalini gerçekleştirdiklerini ve kursiyerlerin ürettikleri ürünleri sergilediklerini söyledi. Çetin, kursiyerlerin emekleriyle ortaya koyduğu ürünlerin ilçe halkı ve kendileri için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

Sergiyi ziyaret eden herkese teşekkür eden İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ferhat Sönmez ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde sergiyi açtıklarını belirtti. Sönmez, yıl boyunca 45 usta öğretici ile birlikte çalışarak el emeği ürünler ürettiklerini ve bu ürünlerin sergilenmesinin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi. Sönmez, kursların her yaşa hitap ettiğini ve farklı alanlarda eğitimler sunduklarını belirtti.

Sergiyi gezenler, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini beğeniyle inceledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER