© Baykuş Haber

SOLOTÜRKten muhteşem prova: Hava akrobasisi nefes kesti

SOLOTÜRK VATANDAŞLARI MEST ETTİ

Türk Hava Kuvvetleri'nin gurur kaynağı akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da düzenleyeceği gösteri öncesinde gerçekleştirdiği prova uçuşları ile seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da düzenlenecek olan Uluslararası 57. Kiraz Festivali kapsamında yapacakları gösteri uçuşu için hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinde 2 uçakla keşif yaparken akşam saatlerinde tek uçakla prova uçuşu gerçekleştirdi. SOLOTÜRK, Tekirdağ'ın kıyı kesimleri ve Rumeli İskelesi üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlar sırasında akrobatik hareketler sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Gösteriler arasında "SOLOTÜRK kalkışı" ve "SOLOTÜRK tonosu" gibi etkileyici hareketlerin yanı sıra uçağın hızını minimum seviyeye düşürerek gerçekleştirdiği ve dünyanın en zor tekniklerinden biri olan "Saygı uçuşu" hareketi de izleyenlerden tam not aldı.

SOLOTÜRK'ün bu muhteşem performansını izlemek için sahillere akın eden vatandaşlar, cep telefonlarının kameralarıyla bu anları kaydettiler. Gösteri uçuşlarını izleyen eski bir havacı olan Serdar Bakal, SOLOTÜRK ekibinin performansını büyük bir beğeniyle karşıladı ve "Eski bir havacı olarak tüylerimiz diken diken oldu. F16 sesi özgürlüğün sesidir. İnşallah bu özgürlüğümüz hiç kaybolmaz ülkemizde. Çok yetenekli pilotlarımız ve kabiliyetli pilotlarımız var. Bu gösteri aynı zamanda Türk'ün gücünü dünyaya gösteriyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Prova uçuşları rengarenk görüntülere sahne oldu ancak asıl gösteri 8 Haziran 2023 tarihinde saat 18.30'da gerçekleşecek. Bu muhteşem etkinlik, izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER