© Baykuş Haber

Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş: “Memur zammında hem seyyanen hem de oransal zam yapılacak”

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) BAŞUZMANI İSA KARAKAŞ, “BURADA EN ÇOK MERAK EDİLEN SORU; MEMUR MAAŞLARINA YAPILACAK OLAN ZAM ORANSAL BİR ZAM MI YOKSA SEYYANEN BİR ZAMMI VEYA HEM SEYYANEN HEM ORANSAL MI. SEYYANEN ZAM YAPILACAKSA SEYYANEN ZAM MİKTARININ DAHA DÜŞÜK OLMASI GEREKMEKTEDİR. ORANSAL ZAMMIN İSE EŞİT ORANDA BÜTÜN GRUPLARA YANSIMASI HALİNDE DENGELERİN OTURTULMASINDA FAYDA VARDIR” DEDİ.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, memur maaşlarındaki zam konusunu değerlendirdi. Karakaş, memur maaşlarına yapılacak zammın seyyanen, oransal ya da her ikisi şeklinde olabileceğini belirtti. Seyyanen zammın eşit ölçüde eşit oranda zam anlamına geldiğini ve memur emeklilerine de etkili şekilde yansıması gerektiğini söyledi. Ayrıca, memur maaşlarına yapılacak zammın yüzde 94'e yakın bir artış gerektiğini ve en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkması için bu oranda bir artışın olması gerektiğini vurguladı.

Karakaş ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 30'un üzerinde olabileceğini söyledi ve en düşük emekli maaşının 10 bin lirayı aşmasını beklediğini ifade etti. Bu zamların ocak ve haziran aylarındaki 6 aylık enflasyon oranlarına bağlı olarak hesaplanacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER