© Baykuş Haber

Sosyal Hizmet Atölyelerinde kadınlar üretiyor, Büyükşehir destekliyor

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KADIN ATÖLYELERİNDE ÜRETİLEN ÜRÜNLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN GÜRÜN’ÜN KATILDIĞI YILSONU SERGİSİYLE VATANDAŞLARLA BULUŞTU.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Kadın Atölyeleri tarafından yıl boyunca üretilen el işi ürünler ve resim tabloları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün katıldığı bir sergiyle Menteşe Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşturuldu. Sergiye, 126 kadın üye yaklaşık 950 el yapımı ürün ve 20 resim tablosu ile katıldı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Sosyal Hizmet Atölyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere yönelik farklı aktiviteler sunarak, birlikte üretmelerini ve hemşehrilik duygularını artırmalarını sağlıyor. Resim, seramik, mozaik, geleneksel sanatlar, çini, kumaş, dikiş, takı tasarım, punch needle, ahşap boyama, İngilizce, fen bilgisi, satranç ve müzik gibi birçok alanda vatandaşlar bu atölyelerde birlikte üretim yapıyorlar.

Bir atölye üyesi olan Aysel Aydın, "İki yıldır iş bulamadım, bu nedenle Büyükşehir atölyesinde üretim yaparak kazanç sağlıyorum" dedi. Atölye üyesi Şule Ceylan ise "Muğla'yı çok sevdim. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti gerçekten çok güzel. Bizlere hem öğretiyor hem de Pazar açıyor. Ben çanta, takı ve ahşap boyama yapıyorum. Emeğimizi sergiliyoruz, ürettiklerimizi satıyoruz" şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Sosyal Hizmet Kadın Atölyeleri Yıl Sonu Sergisi'ne katılan kadınların yeteneklerini keşfettiklerini ve Muğla için ürettiklerini vurgulayarak, bu güzel çalışmalara destek veren belediyeye teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER