© Baykuş Haber

Stefan Kuntz: Maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız

MİLLİ FUTBOLCU UMUT NAYİR İSE MAÇA HAZIR OLDUKLARINI VE YARIN İYİ BİR SONUÇLA SAHADAN AYRILACAKLARINA İNANDIKLARINI SÖYLEDİ.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Maçın ne kadar kritik olduğunun farkındayız" dedi. UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü karşılaşması için yarın Letonya deplasmanına çıkacak olan Milli Takım, Skonto Stadı'nda basın mensuplarına görüşlerini aktardı.

Kuntz, 20 aydır milli takımı yönettiğini vurgulayarak, "Letonya ile daha önceki karşılaşmalara göre farklı bir Milli Takım ve kalite göreceksiniz. Ortam ve baskı açısından biraz daha rahat bir maç bekleyebilirim. Sekiz maçlık grupta bu zaferle yaklaşmamız gereken bir hedef var. Bu nedenle maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Rakip, fiziksel olarak güçlü ve yüksek toplarda tehlikeli bir ekip. Benim görevim oyuncularımı en iyi şekilde hazırlamak ve sahada yeteneklerini göstermelerini sağlamak" şeklinde konuştu.

Sakatlıkları bulunan Enes Ünal ve Cenk Tosun'un eksikliğine de değinen Kuntz, "Bu oyuncuların yokluğunda takımda bir eksiklik hissedilecektir. Ancak diğer oyuncular bu açığı kapatmada başarılı olacaklar" dedi.

Letonya hakkında konuşan Kuntz, "Onlar da gelişim gösteriyorlar. Bu konuları analiz etmek bizim görevimiz. Genel olarak geçmişe göre daha iyi bir takım olduklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyelerinin antrenmanı izlediğini ve başarı dileklerini ilettiklerini belirtti.

Umut Nayir ise maça hazır olduklarını ve güzel bir sonuçla sahadan ayrılacaklarına inandıklarını söyledi. Sakatlıkları bulunan önemli oyuncuların yokluğunda baskıyı hissedeceklerini ancak bu durumu fırsata çevireceklerini ifade etti. Letonya'nın fiziksel olarak güçlü bir ekip olduğunu ancak doğru oyun anlayışı ve konsantrasyonla başarılı olabileceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER