© Baykuş Haber

STEM günlerinin ilki sona erdi

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ) MUCİTPARK BİLİM VE FİKİR ATÖLYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 1. STEM GÜNLERİ SONA ERDİ.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından organize edilen 1. Stem Günleri, sona erdi. MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 3-4 Haziran tarihlerinde düzenlenen etkinlik, çocuklara ve ailelerine çeşitli bilim alanlarında deneyimler sunma fırsatı verdi. Katılımcılar, ahşap işçilikten sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3D modellemeye, video oyun tasarımından insansı robotlara ve otonom cihaz üretimine kadar birçok atölye etkinliğine katılma şansı buldular.

Etkinlik hakkında konuşan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, etkinliğin amacının her yaş grubundan çocuklara farklı bilim alanlarında farkındalık kazandırmak olduğunu belirtti. Nursoy, etkinliğin yarışma aşamasında 650 öğrencinin katıldığını ve 345 öğrencinin yarı finale yükseldiğini açıkladı. Yarı finalde, öğrenciler alanında uzman eğitmenlerle çeşitli eğitimler aldılar ve etkinliğin finalinde 76 öğrenci kendi alanlarında birincilik için yarıştı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, etkinliğin iki gün boyunca 10 bin ziyaretçi çektiğini ve çocukların 12 farklı deney standında bilimin eğlenceli yönünü keşfettiklerini söyledi. Ayrıca, öğrenciler tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının da ilgi gördüğünü belirtti. Prof. Dr. Çakmak, çocukların bu etkinlikten ilham alarak gelecekte yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştireceklerine inandığını ifade etti ve etkinliği düzenleyen ekibe teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER