© Baykuş Haber

Stoklar azaldı, Kızılay kampanya başlattı: Hedef 5555 ünite kan bağışı

TÜRK KIZILAY ORTA KARADENİZ BÖLGE KAN MERKEZİ TARAFINDAN AZALAN KAN STOKUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE KAN ARZINDA BİR SIKINTI YAŞANMAMASI ADINA SAMSUN’DA “SAMSUN KAN BAĞIŞLIYOR: HEDEF 5555 ÜNİTE KAN BAĞIŞI” KAMPANYASI BAŞLATILIYOR.

SAMSUN (İHA) – Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, kan stoklarının azalmasını önlemek ve kan arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmamasını sağlamak amacıyla Samsun'da "Samsun Kan Bağışlıyor: Hedef 5555 Ünite Kan Bağışı" kampanyasını başlatıyor.

Ramazan ayı, afetler ve yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle Türk Kızılayı'nın kan stoklarında bir azalma yaşandı. Türk Kızılay Samsun İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğü, valilik himayesinde kan bağışı kampanyası başlatma kararı aldı. Kampanyanın detayları ve Kızılay'ın faaliyetleri hakkında basın mensuplarına açıklama yapılırken, kampanya başlığı "Samsun Kan Bağışlıyor: Hedef 5555 Ünite Kan Bağışı Kampanyası" olarak belirlendi.

Kampanya, 15 Haziran'da başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Samsun Valiliği himayesinde Türk Kızılay Samsun İl Başkanlığı ve Bölge Kan Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek kampanya, ilçelerde de özel organizasyonlarla desteklenecek. Kampanyanın hedefi, yaz mevsimi ve Ramazan ayı gibi dönemlerde kan stoklarında yaşanabilecek azalmayı engellemek ve sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak.

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kampanyanın detaylarını ve hedeflerini paylaşarak, kan bağışının önemini vurguladı. Yıldırım, kanın bağış dışında temin edilemediğini ve Türkiye'nin yılda 3 milyon 200 bin ünite kan bağışına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Türk Kızılay'ın bu ihtiyacın yüzde 90'ından fazlasını karşıladığını belirten Yıldırım, ancak belirli dönemlerde kan bağışlarının azalma eğiliminde olduğunu söyledi. Ramazan ayı gibi dönemlerde ve yaz aylarında kan bağışlarının düştüğünü hatırlatan Yıldırım, kampanyanın bu nedenle büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu ise Samsun'da kan bağışçısı sayısını artırmak için çalışmaların devam ettiğini ve gönüllü kan bağışçısı sayısının artması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Samsun'un coğrafi konumu gereği bir Afet Bölge Müdürlüğü'ne ihtiyaç duyduğunu ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Toplantının ardından basın mensupları, Bölge Kan Merkezi'nin çalışma ortamını gezdi ve kan bağışıyla ilgili bilgi aldı. Kampanyanın başladığı 15 Haziran tarihinde, Atakum Kaymakamlığı önünde kampanya startı verilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER