© Baykuş Haber

Stoltenberg, Air Defender Tatbikatına katılan askerleri ziyaret etti

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG, NATO TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVA TATBİKATINA EV SAHİPLİĞİ YAPAN ALMANYA’DA TATBİKATA KATILAN ASKERLERİ ZİYARET ETTİ.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya'da gerçekleştirilen NATO tarihinin en büyük hava tatbikatına ev sahipliği yaparken, tatbikata katılan askerleri ziyaret etti. Stoltenberg, Jagel Askeri Hava Üssü'nde düzenlediği basın toplantısında, "Ukrayna'ya yönelik desteğin uzun vadede arttırılması, NATO'nun Vilnius Zirvesi'nde öncelikli konusu olacak" dedi.

Jens Stoltenberg, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile görüşmek üzere Almanya'daydı ve Schleswig-Holstein eyaletindeki Jagel Askeri Hava Üssü'nde gerçekleşen NATO hava tatbikatı olan Air Defender 23'e katılan askerlerle buluştu. Tatbikata katılan Türkiye, Almanya, ABD, Finlandiya, İsveç ve Japonya'dan gelen askerlere teşekkür eden Stoltenberg, savunmanın önemini vurguladı.

Stoltenberg ve Alman Savunma Bakanı Pistorius daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Tatbikatın 25 farklı ülkeden 10 bin personel ve 250 uçakla gerçekleştirilen NATO tarihinin en büyük tatbikatı olduğunu belirten Stoltenberg, NATO'nun topraklarını ve hava sahasını savunma konusundaki hazırlıklarını gösterdiğini söyledi. Almanya'nın bu tatbikata ev sahipliği yaparak bağlılığını ve yeteneklerini gösterdiğini ifade etti.

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarının hava savunmasının önemini vurgulayarak, NATO'nun savaşın bir tarafı olmadığını belirtti. Almanya'nın Ukrayna'ya daha fazla Patriot hava savunma sistemi sağlayacağını açıklayarak, bu desteğin Ukrayna için hayati olduğunu ifade etti ve bu konunun NATO'nun Vilnius Zirvesi'nde öncelikli bir konu olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER