© Baykuş Haber

Stoltenberg: “Müttefikler, Ukraynanın NATO üyeliği konusunda hemfikir”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleşen Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının odak noktasının Ukrayna'nın NATO üyeliği olduğunu ve NATO'nun Ukrayna'ya benzersiz destek sağladığını vurgulayan Stoltenberg, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerini kurtarmak için ihtiyaç duyduğu kapasitenin olduğunu ancak NATO olarak daha fazla yapmaları gerektiğini ifade etti.

Stoltenberg, Ukrayna'nın egemen ve bağımsız bir devlet olarak galip gelmesinin önemli olduğunu belirterek, NATO'nun Ukrayna'ya üyelik hedeflerini ele aldıklarını ve tüm müttefiklerin Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda hemfikir olduğunu vurguladı. Rusya'nın veto hakkının olmadığını vurgulayan Stoltenberg, üyelik kararının müttefikler ve Ukrayna'ya ait olduğunu söyledi.

Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliğini hızlandırmak için çalıştığını ve İsveç'in NATO'ya katılmasının ittifakın güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye ile yakın iletişimde olduğunu ve Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını belirten Stoltenberg, bu ziyaret sırasında Türkiye'nin NATO'ya katılım sürecini de ele alacaklarını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER