© Baykuş Haber

Stoltenberg: “Türkiye, İsveçin NATO üyeliği konusunda attığı adımları olumlu karşıladı”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de gerçekleşen NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliği hakkında sorulan bir soruya cevap verirken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonrasında İsveç'in NATO üyeliğine katılımı konusunda olumlu adımlar attık. Bu görüşmeler tüm sorunları çözmedi, ancak Türkiye, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki adımları olumlu bir şekilde karşıladı" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya verdiği askeri desteğin artarak devam edeceğini ve Ukrayna'nın NATO üyeliğini kolaylaştırmayı amaçlayan bir "NATO-Ukrayna Konseyi" kurulacağını ifade etti. Ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Temmuz ayındaki bir sonraki NATO Konseyi'ne katılmasının planlandığını da belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştüğünü ve Türkiye'yi teşvik etmek ve İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamak için her fırsatı değerlendirdiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER