© Baykuş Haber

Stoltenbergden Ukraynanın NATO üyeliği sorusuna yanıt

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz hafta yapılan Savunma Bakanları Toplantısı’nda Ukrayna’nın NATO üyeliği meselesine ilişkin verdiği yanıtı yineledi. Stoltenberg, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı.

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaş emri verdiğine dikkat çekerek, "Ukrayna’nın kendi topraklarını koruma hakkı var ve şimdi Ukrayna bir karşı saldırı gerçekleştiriyor. Hepimiz bu savaşın bitmesini istiyoruz. Ancak adil barış, çatışmayı dondurmak ve Rusya tarafından dikte edilen bir anlaşmayı kabul etmek anlamına gelmiyor. NATO, çatışmanın bir tarafı değil" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya verilen desteğin devam edeceğini belirten Stoltenberg, Temmuz ayında yapılacak Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna'nın geleceği hakkında görüşlerin oluşturulacağını ve yeni bir NATO-Ukrayna Konseyi'nin kurulmasının ele alınacağını vurguladı.

Stoltenberg, Ukrayna'nın resmi bir davet alıp almadığına dair bir basın mensubunun sorusu üzerine, Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna'ya resmi bir davetin planlanmadığını ifade etti ve Ukrayna'nın NATO'ya daha fazla yaklaştırılması konusunu görüştüklerini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Stoltenberg'in açıklamalarını destekledi ve mevcut görevlerine odaklanmaları gerektiğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri, görev süresini uzatma niyetinin olmadığını ve mevcut görevine odaklanacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, dünyanın tehlikeli bir yer olduğunu ve savunmaya yatırım yapmanın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER