© Baykuş Haber

Su seviyesi yüzde 16lara düşen Bayramiç Barajı kuruma noktasına geldi

ÇANAKKALE'DE, ÇOK SAYIDA SU KAYNAĞINA SAHİP OLDUĞU İÇİN MİTOLOJİDE ADI 'BİN PINARLI İDA' OLARAK GEÇEN KAZ DAĞLARI'NDAN BESLENEN 96 MİLYON 500 BİN METREKÜP SU KAPASİTESİNE SAHİP BAYRAMİÇ BARAJI’NDA BÖLGEDE YETERLİ YAĞIŞ OLMAMASI SEBEBİYLE SU SEVİYESİ YÜZDE 16’LARA KADAR DÜŞTÜ. YAKLAŞIK 15 MİLYON METREKÜP SU KALAN BAYRAMİÇ BARAJINDA YAĞIŞLARIN YETERLİ OLMAMASI SEBEBİYLE OLUŞAN KURAKLIK DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ.

Çanakkale'de, yetersiz yağışlar nedeniyle su kaynaklarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı Bayramiç Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 16'lara kadar düştü. Kaz Dağları'ndan beslenen bu baraj, yaklaşık 15 milyon metreküp su kapasitesine sahip ve 96 milyon 500 bin metreküp suya kadar dolabiliyor. Ancak kuraklık nedeniyle su kaynaklarının kuruması barajın su seviyesini ciddi şekilde düşürdü. Su seviyesinin düşmesinin neden olduğu kuraklığı göstermek amacıyla dronlarla çekilen görüntüler, bölgedeki su sıkıntısını gözler önüne serdi.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, bu yılın kurak bir dönem geçirdiğini ve geçen haftaki yağışların bir nebze rahatlama sağladığını söyledi. Ancak su seviyesinin yüzde 16'ya kadar düşmesiyle Bayramiç bölgesinde tehlike çanlarının çalmak üzere olduğunu belirtti. Ünver, suyun şu an için Ekim sonuna kadar yeteceğini ancak sonrasında yağışların ne kadar olacağının belirsiz olduğunu vurguladı. Özellikle meyve yetiştiriciliği için suyun hayati önem taşıdığını ifade etti ve meyve gözünün beslenememesi halinde gelecek yılın ürünlerinin tehlikeye gireceğine dikkat çekti.

Bu yıl kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde sulama sıkıntısı yaşanmış ve bu, tarım ürünlerinin yetişmesini olumsuz etkilemiştir. Yağışların düzenli olarak gerçekleşmesi ve su kaynaklarının korunması önemlidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER