© Baykuş Haber

SUBÜnün yeni gönüllülerine AFAD eğitimi

SUBÜ SİVİL SAVUNMA FAALİYETLERİ ÇERÇEVESİNDE ARAMA KURTARMA EKİBİ’NE YENİ KATILAN GÖNÜLLÜLERE SAKARYA AFAD TARAFINDAN HAFİF ARAMA-KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sivil Savunma faaliyetleri çerçevesinde, Arama Kurtarma Ekibi'ne yeni katılan gönüllülere Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Hafif Arama-Kurtarma Eğitimi" verildi.

4 gün süren eğitimlerde, gönüllülere AFAD'ın tanıtımı, görev ve sorumlulukları, afetlerde sivil toplum kuruluşlarının önemi ve çalışma prensipleri, eğitim alanı uygulama faaliyetleri ve eğitim parkurlarının tamamlanması, arama kurtarma cihaz ve makinelerinin tanıtımı ve kullanımı, enkaz alanında fiziki arama, güvenli yol oluşturma ve enkaz alanında kurtarma çalışma teknikleri, muhtemel bir afet durumunda afet bölgesinde konuşlanma ve müdahale teknikleri, kazazedeye müdahale teknikleri ve taşıma yöntemleri, kurtarmada kullanılan ip ve düğüm çeşitleri, yüksek yerlerden sedye ile kazazede tahliyesi, istasyon kurarak ipler ile yüksek yerlerden iniş tekniği gibi konular, AFAD eğitmenleri tarafından aktarıldı.

Sakarya AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş, eğitimlerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin aktif fay hatlarının ortasında bulunduğunu ve farklı doğal afetlerin sık sık yaşandığını belirtti. Bu tür durumlar karşısında AFAD'ın önemine vurgu yapan Kaşkaş, Sincan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin büyümesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kaşkaş, gönüllülere teşekkür ederek, "Önce kendi canlarımızı kurtarıp gözeteceğiz ki daha fazla can kurtarabilelim." dedi.

SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay ise üniversite bünyesinde gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma ekibinin bulunmasından ve afet durumlarında yardım sağlama amacından memnuniyet duyduklarını söyledi. AFAD'ın sahip olduğu gelişmiş imkanlara ve personellere rağmen afetlerin büyüklüğünü önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirten Türkay, gönüllülerin bu bağlamda büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Üniversite olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Türkay, gönüllülerin katkılarına teşekkür ederek onları kutladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER