© Baykuş Haber

Suç örgütü lideri Fırat Delibaş ve beraberindeki 5 adamı İstanbulda yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, organize suç örgütü lideri Fırat Delibaş ve ona bağlı 5 kişi gözaltına alındı. Geçmiş yıllarda birçok polisiye soruşturmanın odağında olan Delibaş, 23 yıl önce Nijeryalı Paul Etin Usrifo'nun Beyoğlu'nda öldürülmesine ilişkin uzun süredir aranıyordu.

'Kasten öldürme' ve 'polise mukavemet' dahil bir dizi suçla ilgili aranan Delibaş'ın yakalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Delibaş'ın Esenyurt ilçesindeki bir adreste bulunduğu bilgisine ulaştı. Zanlının adresi belirlendikten sonra polis, Delibaş ve suç örgütü üyelerini takip etmeye başladı. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenlendi.

Bugün gerçekleşen baskında Fırat Delibaş ve ona bağlı suç ağı üyeleri Cuma B., Şehmus D., Nevzat Y., Mehmet B. ve Efraim Y. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Fırat Delibaş'ın, 6 Haziran 2000'de Beyoğlu'nda Nijeryalı Paul Etin Usrifo'nun ölümünden sorumlu tutulduğu ve "Tasarlayarak Adam Öldürme" suçundan 1642 gün kesilmiş hapis cezasının olduğu belirlendi. Ayrıca 2019 yılında "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" suçuna karıştığı ve bu olaydan da 1 yıl 21 ay kesilmiş hapis cezası aldığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER