© Baykuş Haber

Sudanda hava saldırısı: 5i çocuk 17 ölü

Sudan'da yaşanan hava saldırısında 17 kişinin hayatını kaybettiği, bunların 5'inin çocuk olduğu bildirildi. Sudan'da devam eden ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. Ordu, Hartum ve komşu bölgelerde hava saldırılarını artırırken, RSF yerleşim bölgelerinde etkinliklerini sürdürüyor.

General Yassir Al-Atta, RSF'nin işgal ettiği evlerden uzak durma çağrısı yaparken, "Onlara nerede olurlarsa olsun saldıracağız" dedi. RSF ise Hartum'un batısında bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre başkent Hartum'un güneyindeki Mayo bölgesinde 17 kişi hayatını kaybetti, 5'i çocuk olmak üzere 25 ev yıkıldı.

Birleşmiş Milletler'e göre çatışmalar nedeniyle 2,2 milyon Sudanlı yerinden edilirken, binlerce kişi yaşamını yitirdi. Milyonlarca kişinin ise temel ihtiyaçlara erişimi kesildi. ABD ve Suudi Arabistan'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde sağlanan kısa süreli ateşkese rağmen çatışmanın ve insani yardımlara erişimin kolaylaştırılmasının zor olduğu belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER