© Baykuş Haber

Sular çekilmeye başlayınca selin bilançosu ortaya çıkmaya başladı

KASTAMONU’DA ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SEBEBİYLE AĞLI, AZDAVAY VE PINARBAŞI İLÇELERİNDE SEL ETKİLİ OLDU. SEL SULARININ ÇEKİLMEYE BAŞLAMASIYLA BİLANÇODA ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI.

Kastamonu'da etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. Sağanak yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yeri su altında kaldı. Sel sularının çekilmeye başlamasıyla zararın boyutları daha net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı.

Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde yaşanan sel felaketinde vatandaşlar, ellerinde kovalar ve küreklerle sular altındaki ev ve iş yerlerini tahliye etmeye çalıştı. İş makineleri de sel sularının tahliye edilmesi için cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürdü.

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başladı. AFAD ekipleri, sel sularının zarar verdiği bölgelerde ev ve iş yerlerini inceleyerek vatandaşlarla iletişim kuruyor ve zarar tespitleri yapıyor.

Azdavay ilçesinde yapılan çalışmalar sonucunda şu ana kadar 25 iş yeri, 5 giriş katı ev ve 6 birinci katı evin zarar gördüğü tespit edildi. Pınarbaşı ilçesinde ise 23 ev, 16 iş yeri, 9 araç ve köy yolları sel sularının etkisiyle zarar gördü. Ayrıca Pınarbaşı'nda bir site kazan dairesi, resmi kurumların bodrum katları ve köylerde bulunan evler de sel felaketi nedeniyle zarar gördü.

Ağlı ilçesinde de 13 iş yeri ve 6 bodrum katının sel suları tarafından etkilendiği belirtilirken, selin vurduğu bahçelerdeki tavuklar telef oldu. Ayrıca tarım alanlarının sel suları altında kalması nedeniyle tarımsal zararların da yaşandığı bölgede, hasarın tespit çalışmaları devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER