© Baykuş Haber

Sultangazide 3 binada hasar oluştu, vatandaşlar tahliye edildi

Saat 17.30 sularında, İstanbul'un Sultangazi ilçesinin Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan 565. Sokak'ta olaylar meydana geldi. Bir binanın yıkımı sırasında yan yana bulunan üç apartmanda ciddi hasarlar oluştu. Bu esnada bir binanın merdivenleri çöktü. Bu ani gelişmelerin yarattığı sallantı ve gürültü nedeniyle apartman sakinleri paniğe kapıldı ve durumu hemen itfaiye ekiplerine ihbar etti.

Mahsur kalan apartman sakinleri, itfaiye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri ise çevrede güvenlik önlemleri aldı ve yıkılan binanın çevresindeki giriş ve çıkışları kapattı.

Olayı gözlemleyen bir bina sakini olan Maksut Yıldırım, yaşananları şu şekilde anlattı: "Sabah saat 08.00'den itibaren yan binamızda yıkım başladı. Ama hiçbirimize tebligat gelmediği için sabah çocuklarla beraber sarsıntı ile uyandık. O anda alttaki iki komşunun mutfak kısmı yıkıldı. Bir de merdiven boşlukları yıkıldı. Yan taraftaki komşunun da merdivenleri komple yıkıldı. İnsanlar ise mağdur kaldı. İçeri giremiyorlar. Daha müteahhitte bildiri yapmasını söyledik ama cevap alamadık. Durmasını da istedik ama devam etti. Hala korku devam ediyor. Yıkım sonrası itfaiye ve polis ekipleri geldi. Herhangi bir yaralanma yok."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER