© Baykuş Haber

Sunarın şirketleri yükselmeye devam ediyor

SUNAR’IN ŞİRKETLERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2022 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren bin şirketi açıkladı. Sunar Şirketler Grubu, yönetim kurulu başkanı Mustafa Nuri Çomu liderliğinde bu listeye 3 şirketiyle girmenin gururunu yaşadı. Çomu, bu başarıyı şu sözlerle değerlendirdi: "Listede yer alan Elita Gıda, Sunar Mısır ve Sunar Pazarlama bir önceki yıla göre basamak atladı. Yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Hedefimizde ilk 100 arasına en az bir Sunar şirketinin girebilmesi."

Sunar Şirketler Grubu, tarım ve tarıma dayalı gıda sektöründe köklü ve yenilikçi şirketlerden oluşuyor. Bu yılki başarılarına göre Elita Gıda, 335'inci sıraya yükselerek dikkat çekiyor. Sunar Mısır ise bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek 883'üncü sırada yer alıyor. Ancak en büyük sürprizi Sunar Pazarlama yapıyor; bir önceki yıl 817'nci sırada olan bu şirket, 512'nci sıraya yükselerek Türkiye'nin en hızlı büyüyen 20 şirketi arasında yer alıyor.

Sunar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Çomu, bu başarının arkasında yarım asra dayanan tecrübe, yatırımlar ve inovasyon vizyonunun bulunduğunu vurguluyor. Grup, 50 yılını kutlayacakları önemli bir döneme girerken, uluslararası arenada daha rekabetçi bir konum elde etmeyi hedefliyor. İlerleyen dönemde ihracatlarını artırmak amacıyla yurtdışında bazı yatırımları da faaliyete geçireceklerini belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER