© Baykuş Haber

Sungurluda “sarıkız” örümceği paniği

GÜÇLÜ ZEHRE SAHİP OLAN, 1 METRE YÜKSEĞE KADAR ZIPLAYABİLEN VE AKREP BİLE AVLAYABİLEN, ÇEŞİTLİ İLLERDE RASTLANAN SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ, BU KEZ SUNGURLU’DA GÖRÜLDÜ.

Güçlü zehir içeren, 1 metre yüksekliğe sıçrayabilen ve akrepleri dahi avlayabilen özelliklere sahip, "sarıkız" cinsi örümcek, şimdi de Çorum'un Sungurlu ilçesinde görüldü. Bu ilginç örümcek türü, İbrahim Erayhan adlı bir vatandaş tarafından BOTAŞ'ta fark edildi. Bu büyük ve göz alıcı örümcekler üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, türün halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen etobur "sarıkız örümceği" olduğu ortaya çıktı. Bu zehirli örümceğin, sıcak hava koşullarıyla birlikte 13 santimetreye kadar uzayabildiği ve 1 metre yüksekliğe sıçrayabildiği belirtiliyor. Ayrıca, bu örümceğin zehriyle bir insanı öldürebileceği ve özellikle akrep, kertenkele ve hatta fare gibi avlarla beslendiği biliniyor.

Çorum'un Dodurga ilçesinde de geçtiğimiz haftalarda benzer bir örümcek türünün görülmesi, vatandaşlar arasında endişe yaratmıştı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, bu örümceklere karşı dikkatli olunması önerilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER